Rondleiding

De KoepelKathedraal is helaas gesloten tot nader order.

‘Betekenisvolle’ rondleiding

Elk weekend is er een bijzondere rondleiding door de KoepelKathedraal met aandacht voor de rol van het katholieke geloof als ziel van deze unieke kathedraal, die in de top 5 staat van belangrijkste kerken in de wereld gebouwd tussen 1850 en 1950.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding wordt verteld over de gedachte achter de inrichting van de kerk en welke betekenis en symboliek bijzondere beelden en andere elementen hebben, zoals de glas-in-lood ramen en het smeedwerk. Daarmee gaan we in op de strijd tussen goed en kwaad, donker en licht, lijden en blijdschap, etc. En hoe de katholieke Kerk in en buiten het gebouw nog altijd relevant is. Op verschillende plekken in de kerk, zoals de ramen in het middenschip, de kerstkapel en de muurschilderingen wordt uitleg gegeven over de betekenis ervan. En wordt verteld welke projecten, geïnspireerd door deze plekken, door de katholieke gemeenschap worden opgepakt.

 

Meer informatie

De rondleiding duurt ongeveer een uur en kost €12,50, inclusief toegang tot de kerk en de tentoonstelling. Afwisselend wordt dit op zaterdag of zondag georganiseerd. Reserveren is verplicht en de groepsgrootte is minimaal 4 personen en maximaal 15 personen.

Praktische informatie

Tickets online
Volwassen: €12,50
Kinderen 5 t/m 12 jaar: €6,00
Kinderen t/m 4 jaar: €2,00

Per bestelling komt er € 1,50 administratiekosten bij.

Tickets

Data

Zondag 25 oktober
Zondag 1 november
Zaterdag 7 november

Zaterdag 14 november
Zaterdag 21 november
Zaterdag 28 november
Zondag 6 december
Zaterdag 12 december
Zondag 20 december
Zondag 27 december

Programma

Deze rondleiding is een eerste activiteit van een programma, dat door het bisdom wordt ontwikkeld om meer bezoekers te interesseren voor een bezoek aan de kathedraal als ook om de toegevoegde waarde van de katholieke beginselen op een relevante manier te delen met de bezoekers. Met als doel om met een grotere en brede doelgroep een nieuwe band op te bouwen met het bisdom, de kathedraal en de parochies. Dit zal ingevuld worden met activiteiten, zoals tentoonstellingen rondom maatschappelijke thema’s, lezingen en workshops.

Op de hoogte blijven

Wil je het laatste nieuws over de KoepelKathedraal Haarlem niet missen? We houden je graag op de hoogte!