Kerst in de crypte

Beleef kerst in ondergrondse gangen

17 december t/m 8 januari

Laat je betoveren in de ondergrondse crypte van de KoepelKathedraal, want daar is het kerst! Verken de nissen met ruim 300 kerstgroepen en magische kerstdorpen in een prachtig aangeklede en sfeervolle setting.

Tickets

Het echte kerstgevoel

Ervaar het echte kerstgevoel tijdens ‘Kerst in de crypte’ in de KoepelKathedraal

Van 17 december t/m 8 januari is de crypte van de KoepelKathedraal in Haarlem omgetoverd tot een magische kerstwereld.

Bewonder de 300 kerstgroepen en volg door de ‘binnenbocht’ de 3 modelspoor treinen die over 80 meter rails rijden langs oud-Hollandse steden en dorpen, Santa’s Wonderland, langs Disney figuren en een betoverend Charles Dickens landschap. Laat je dit jaar opnieuw verrassen door de mooiste kersttaferelen. Prachtig voor jong en oud! 

Voor kinderen is het een ontdekkingsreis om de verborgen details tussen de kerstdorpen te vinden en vergeet niet op de foto te gaan met rendier Lucy! Sluit af met warme chocolademelk met slagroom en verse appeltaart of een oliebol.

Tickets

Openingsdagen

17 december t/m 8 januari
Dagelijks geopend van 13:00 – 17:00 uur

De crypte biedt helaas geen speciale rolstoeltoegang.

Leidsevaart 146
2014 HE Haarlem
Ingang aan het Bisschop Bottemanneplein

Tickets

Tickets*

Volwassenen aan de kassa: € 8,50
Volwassenen online: € 7,50
Kinderen van 5 t/m 12 jaar: € 4,00
Kinderen tot 4 jaar: gratis
Transactiekosten online: € 1,50 

*Tickets zijn inclusief een bezoek aan de Kathedraal, de audiotour en het beklimmen van de torens.

KoepelKathedraal Haarlem

De kathedraal is op zichzelf al heel bijzonder, maar door een bezoek te brengen aan de avontuurlijke ondergrondse gangen, waan je je in een sprookje. Een magische wereld vol kerstgroepen, lichtjes en verrassingen. Ben je uitgekeken? Beklim dan een van de torens tot 60 meter hoog voor een spetterend uitzicht op de stad Haarlem, de duinen en de zee!

Wij zoeken nieuwe gastheren/-vrouwen voor de KoepelKathedraal!

Ben jij ook zo onder de indruk van de imposante KoepelKathedraal? Draag je graag iets bij aan de schitterende stad Haarlem? Deel je graag je kennis en verhalen met bewoners en bezoekers van de stad? Of wil je iets betekenen voor de KoepelKathedraal en haar bezoekers? Dan zoeken we jou!

Als vrijwilliger bij de KoepelKathedraal is geen dag hetzelfde. Samen met een team van vrijwilligers verzorg je de dagelijkse openstelling van openen tot sluiten. Je bent hét gezicht van de KoepelKathedraal.

Meer weten

Word vrijwilliger