Kerst in de crypte

Kerst in de crypte [gesloten]

Voor het derde jaar op rij is de crypte van de KoepelKathedraal veranderd in kerststijl. Laat je betoveren in deze ondergrondse crypte. Verken de ondergrondse gangen met ruim 300 kerstgroepen en volg de modelspoortreinen rijdend door unieke, verlichte miniatuurdorpen. Er is kerstmuziek en heel veel verlichte kerstbomen: het ideale uitstapje om alvast in de kerstsferen te komen.

Kerst in de crypte

Je waant je in een prachtig aangeklede en sfeervol verlichte Charles Dickens-achtige setting. Door de ‘binnenbocht’ rijden maar liefst 4 modelspoor treinen over 80 meter rails, gemaakt door de vrijwillige bouwers van de NZH-Hobbyclub. De Hollandse Elfstedendorpen, een Formule 1-circuit, Santa’s Wonderland, Scrooge en zelfs een heus skidorp met skilift en piste worden gerealiseerd door de KerstdorpClub. Kinderen kijken hun ogen uit, terwijl (groot-)ouders de ruim 300 kerstgroepen uit alle hoeken van de wereld van een verzamelaar bewonderen. Prachtig voor jong en oud!

Op het horecaplein schenken we warme chocolademelk met slagroom en er is glühwein. De geur van appeltaart hangt in de lucht en kids kunnen lekker smullen van oliebollen.

Tickets (tijdelijk) niet verkrijgbaar i.v.m. coronamaatregelen

KoepelKathedraal Haarlem

De kathedraal is op zichzelf al heel bijzonder, maar door een bezoek te brengen aan de avontuurlijke ondergrondse gangen, waan je je in een sprookje. Een magische wereld vol kerstgroepen, lichtjes en verrassingen. Ben je uitgekeken? Beklim dan een van de torens tot 60 meter hoog voor een spetterend uitzicht op de stad Haarlem, de duinen en de zee!

Wij zoeken nieuwe gastheren/-vrouwen voor de KoepelKathedraal!

Ben jij ook zo onder de indruk van de imposante KoepelKathedraal? Draag je graag iets bij aan de schitterende stad Haarlem? Deel je graag je kennis en verhalen met bewoners en bezoekers van de stad? Of wil je iets betekenen voor de KoepelKathedraal en haar bezoekers? Dan zoeken we jou!

Als vrijwilliger bij de KoepelKathedraal is geen dag hetzelfde. Samen met een team van vrijwilligers verzorg je de dagelijkse openstelling van openen tot sluiten. Je bent hét gezicht van de KoepelKathedraal. Lees hier meer!

Word vrijwilliger