Kathedraal in Bloei

Bloemsierkunst van hoog niveau!

vrijdag 17 april
t/m
zaterdag 25 april 2020

Geniet van spectaculaire bloemsierkunst gemaakt door 150 studenten en docenten. Er worden ruim 60.000 bloemen verwerkt tot ware kunstwerken onder leiding van meesterbinder Ingeborg Kemperman.

Bloemenzee

Met dit evenement benadrukt de kathedraal haar gastvrijheid door bezoekers te ontvangen in een bloemenzee. Bloemsierkunst in de majestueuze koepel met uitlopers in de kapellen, middenschip en hoogkoor. De duizenden bloemen die de studenten verwerken worden samengesmeed tot een adembenemend geheel in de prachtige atmosfeer van de KoepelKathedraal.

 

 

Programma

Het programma dit jaar is extra spectaculair met o.a. koepel- en torentochten, rondleidingen, muziek en workshops bloemschikken. Een hoogtepunten dit jaar is de koepeltocht met spectaculair uitzicht vanuit de koepel op de vele bloemencreaties. Daarnaast zijn er de rondleidingen langs de mooiste plekken van de KoepelKathedraal en het KathedraalMuseum.

Openingstijden & entree

Openingsavond: vrijdag 17 april 19:30 – 21:30

Zaterdag 18 april t/m zaterdag 25 april 10:00 – 16:30 (zondag 19 april gesloten)

Entree: Volwassenen € 6,00, kinderen 5 t/m 14 jaar € 3,00 (t/m 4 jaar gratis)

Toegang: de ingang bevindt zich onder de twee torens aan het Bisschop Bottemanneplein. De KoepelKathedraal is goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelen.

Ouderendag 23 april

Donderdag 23 april is er een arrangement voor ouderen. U wordt vanaf 10 uur verwelkomd met koffie of thee en appelgebak en daarna kunt u de bloemsierkunst bewonderen. Ook kunt u deelnemen aan de rondleiding met Wim Eggenkamp, voorzitter van het stichtingsbestuur.

Om 12:00 uur is er een speciale mis tussen de bloemen. Op deze dag kunt u ook gebruik maken van alle andere voorzieningen zoals het bezichtigen van het KathedraalMuseum. De kosten voor dit arrangement (entree en koffie + appelgebak) bedragen € 9,50; betaling alleen met PIN. Deelnemers kunnen zich aanmelden via gertjanvanderwal@live.nl.

Opgave uiterlijk 16 april.

Op de hoogte blijven

Wil je het laatste nieuws over de KoepelKathedraal Haarlem niet missen? We houden je graag op de hoogte!